המלחמה בעובש

העובש הוא סוג של פטריה, שזקוקה ללחות/רטיבות כדי לצמוח. הנבגים מנצלים את הלחות כדי לפתח רשת קורים אפרפרה-לבנה, וכאשר פטריות העובש מצטברות הן הופכות לכתמים בצבע שחור. מעבר למפגע האסטטי, העובש עלול ליצור בעיות בריאותיות כמו אלרגיות, בעיות בדרכי הנשימה, דלקת ריאות ועוד.

איך לזהות עובש?

בבתים חדשים וישנים, מים ולחות מצטברים יכולים לגרום להיווצרות העובש. סדק בקיר חיצוני, לחות בחדרים, או איטום לא תקין יאפשרו את התפתחותו. עובש יכול להיווצר בכל עונות השנה, אולם בחודשי החורף ישנה התפתחות מוגברת בגלל הימים הגשומים והלחות - כשקר  והבית סגור החום הכלוא בתוך הבית יוצר תהליך עיבוי המאפשר את התפתחותו.

לרוב העובש נראה לעין, כמו בחדרי רחצה, מרתפים וקירות חיצוניים.  אולם לעיתים הוא לא נראה לעין ומצטבר, לדוגמא בחלקו האחורי של ארון המטבח או מאחורי הטפט. לכן, במקרה בו מזהים ריח לא נעים, יש לחפש את מקור הריח ולפעול מיד. 

חשוב לדעת שברגע שהעובש מתחיל להתפתח הוא מתפשט, ולכן חשוב לטפל בו כבר בהתחלה.

השמדה וניקוי

  • השמדת העובש -בשלב ראשון יש להשמיד את העובש, עם חומרים ייעודיים, כמו "סיליקון סניטרי הקץ לעובש" (בתרמיל או שבפורפרת), הנמכר באתר. בתוך החומרים להסרת העובש ישנו כימיקל שמחלחל מתחת לטייח ומשמיד את בית הגידול שלו.

         הטעות הנפוצה היא להשתמש באקונומיקה כדי להשמיד את העובש. חשוב לדעת, שהאקונומיקה                         לא משמידה את העובש,אלא רק מלבינה אותו!!!

  • צביעת המקום - בשלב שני יש כמובן לצבוע את המקום בחומר ייעודי, כמו בצבע "הקץ לעובש", שנמכר גם הוא באתר.

טיפים למניעת הופעה חוזרת של עובש

אחרי זיהוי מקור העובש, השמדתו וצביעת המקום, רצוי לנקוט במספר פעולות למניעת חזרתו:

  1. אוורור חדרים - מכיוון שעובש נוצר בתנאי לחות גבוהה חשוב לדאוג לאוורור חדרים באמצעות פתיחת חלון.
  2. טיפול מונע - רצוי להשתמש במסיר עובש באזורים בהם חוזר העובש כחלק משגרת ניקוי הבית.
  3. איטום חיצוני לקיר ולגג - חשוב לטפל בבעיות האיטום על מנת למנוע חדירת מים.
  4. טיפול בנזקים הנגרמים מנזקי אינסטלציה - כגון פיצוץ בצנרת הבית. יש לתקן את זליגת המים לקירות ולרצפות, ייבוש הקירות ושימוש בחומרים להסרת עובש.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי